Tati | Koffie & Taart

Al een tijdje voor de opening wisten wij dat er een soort van broodjes zaak zou komen in Nijmegen-Oost. Hoe en wat werd pas duidelijk toen wij even zin in koffie en taart kregen en maar eens een naar binnen stapte. Dat ze vintage willen uitstralen is zeer goed gelukt. Dat ze daadwerkelijk 2de hands spullen deden verkopen was verrassend. De prijs vonden wij voor de vintage spullen wel wat aan de hoge kant.

20120509-222022.jpg

De keuze van het menu vonden wij daar in tegen wat aan de lage kant en niet echt origineel of anders dan anders. Behalve dat ze wortelen taart op de kaart hadden staan, die wij natuurlijk bestelde. Wij vonden deze wel wat aan de droge kant, alsof deze bijna de vintage status zou krijgen.

20120509-222042.jpg

Ons werd verteld dat de naam tati in het Frans lievelingstante betekent. Wij dachten eerder aan taart. Voor de rest is het jammer dat er geen alcoholische dranken geschonken mag worden, dat zou ons voor een volgende keer sneller doen uitnodigen en wellicht meer eer aan het vintage imago cq sfeer doen. De koffie was verder goed te drinken.

20120509-221956.jpg

Tati is een huiskamerlunchcafé waar de stoelen een geschiedenis hebben, waar oma’s servies een tweede leven krijgt,waar de vintage kast samengaat met nieuwe kun Nijmegen Nijmegen-Oost

Meer info:
Tati en haar Website.
Tati op Facebook.
Tati op Twitter.


© www.eteninnijmegen.net 2012, op dit artikel rust copyright.

Dit delen:

9 reacties op “Tati | Koffie & TaartVoeg die van jou toe →

 1. Tati is geen doorsnee zaak. Heerlijk om af en toe eens ergens anders een broodje (of taart) te eten dan in de eetcafees. Het bruin café laten we nooit in de steek, maar soms is het gewoon heerlijk vertoeven in Tati. Even tot rust komen en relaxen. Prima sfeertje. En wat er in de aanbieding is, is weer eens wat anders. En altijd lekker.

 2. Sinds ik Tati ontdekt heb, ben ik daar regelmatig te vinden, zowel alleen, om te schrijven, als samen met vrienden voor koffie of lunchen met een van mijn kinderen. De sfeer is huiselijk en gastvrij, de gerechten zijn allen zelf gemaakt en biologisch. De bietensoep vind ik bijvoorbeeld een aanrader. Terwijl mijn dochter een moord zou doen voor de worteltaart! Met het kinderhoekje, de leestafel, de ouderwetse jukebox is er voor iedere leeftijd wat te beleven. Er is geen andere plek als Tati in Nijmegen.

 3. Wat een ontzettend slecht geschreven stukje is dit. Je drinkt een kop koffie en eet een stuk taart op basis daarvan geef je een zuur oordeel over dit café. Erg makkelijk !
  Ik kom er regelmatig en weet dat er naast heerlijke koffie en verse munt thee en vruchtensappen ook heerlijke broodjes gemaakt worden. En ook : een heel vriendelijke bediening !

 4. Ben 4 x in Tati geweest, Goede sfeer, leuke werknemers, mooie entourage , goede producten. Iemand die niet snapt dat mensen zoals in Tati geen tonnen op de bank hebben, maar met eigen durf en kunnen hartstikke mooi aan de weg timmeren die horeca heet, moeten gewoon thuis blijven een bakje senseo slurpen met een aldi-speculaasje. Tati I LOVE YOU.

 5. Inmiddels ben ik ook al een keer of vijf bij Tati geweest, natuurlijk gezellig in Oost waar mijn roots liggen, maar dat terzijde ;-). De toegevoegde waarde van Tati is dat je een plekje als dit nergens anders in Nijmegen zal vinden, daarnaast hebben ze heerlijke verse vruchtensapjes, beste koffie en thee, selfmade taart en ook alle keuze in en de biologisch verantwoorde lunch (of ontbijt natuurlijk) maakt het toch helemaal af. Ik begrijp overigens niet waarom je het jammer vind dat er geen alcoholische dranken geschonken mogen worden, lekker alles zo houden zoals het nu is! Vintage met een vriendelijke bediening!!

 6. Doe mij maar een stukje worteltaart of een plakje citroen cake van Tati! Ook de broodplank maakt me blij.
  Ik heb liever een kaart met goede verse zelfgemaakte of bio producten dan een “groothandel” kaart.
  Verder heeft tati een fijn tuintje in de zomer en goed leesvoer in de tijdschriftenbak.

 7. En als je graag een recensieblog wil bijhouden, zou ik (als ik jullie was) eens nog eens kritisch naar taal- en grammaticagebruik kijken. Wat een lelijk en slordig geschreven recensie. Het lezen niet waard. Zonde van mijn tijd.

  1. Helemaal mee eens. Het belangrijkste wordt niet eens genoemd: tati is helemaal vegan en gewoon een superleuk plekje in Nijmegen Oost.

   1. Dank voor uw reactie. U bent hopelijk bewust dat u reageert op een recensie uit 2012.
    We weten dat Tati vanaf ons bezoek toen tot nu, is veranderd en wellicht een keer weer wordt bezocht door ons.
    Als u spelfouten of anders ziet, is het wel fijn om aan te geven waar u deze ziet zodat wij deze eventueel kunnen aanpassen en nemen uw advies verder mee voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *